Geschiedenis van de Cusqueña bier

Cusqueña bier en Machupicchu - quinoadirect.nl

Cusqueña bier, het handelsmerk van Zuid-Peru.

Ernesto Gunter en Frans Rechter, verliefd op Peru, richtten in 1998 de Duitse brouwerij op, in Arequipa. Het succes dat ze met dit bier behaalden leidde tot de start van de Cusco brouwerij in 1908 en in 1911, het jaar waarin Binghan Machupicchu bekend maakte, ging de fabriek in Cusco in bedrijf.

Een bier in Peru, is legendarisch verwant aan Chicha. Chicha is een typische drank die wordt verkregen uit maïsfermentatie, eigenlijk maïsbier.

De chicha staat centraal voor de dagelijkse activiteit, het dagelijkse leven van de Peruviaan op gastronomisch, religieus en sociaal gebied. De Peruaanse bevolking is bekend met fermentatie en daarom werd Cusqueña bier algemeen geaccepteerd.

De stad Cusco ligt op een hoogte van 3.400 m en de brouwerij maakte gebruik van deze locatie omdat het rechtstreeks van het smelten van de Peruaanse Andes gletsjers, de mogelijkheid kon benutten, het heilige water te verkrijgen benodigd voor het bier.

In 1926 werd de Corporacion Cervesur SA opgericht op basis van de Duitse Gunter-brouwerij, Gunter nam de leiding van 1951 tot 1968, een tijd waarin de productie hoeveelheid werd uitgebreid in haar fabrieken in Arequipa en Cusco, waardoor de aanwezigheid in het zuiden van Peru tot stand werd gebracht.

Totdat ze in 1995 besloten de Noord-Peruaanse markt te betreden en te concurreren met Backus en Johnson, die Cerveceria Cristal beheerden. Hun strategie was die markt te betreden door Cusquena Premium te lanceren.

Cusquena Premium past zijn label en imago aan en verovert zo de kustmarkt

Het jaar daarop fuseerden ze met Backus en Johnson, dat op zijn beurt wordt overgenomen door Bavaria.

Later fuseert Bavaria met Sab Miller, die later deel uitmaakt van ABInBev. Fusies die het mogelijk hebben gemaakt dat Cusqueña bier ook Nederland of andere landen bereikt.

Als je eenmaal naar Cusco bent geweest en de sensatie hebt beleefd bij het drinken van dit bier, wil je er altijd van kunnen proeven. Nu is het mogelijk om van dit zuivere bier ook in Nederland te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Latijns Amerikaanse Producten