Superfoods

UT superfoods scaled | Latijns Amerikaanse Producten

Superfoods zijn voedingsmiddelen die opvallen door hun specifieke voedingswaarde. het zijn natuurlijke, gezonde en ideale producten om in een goede voeding op te nemen. Aan superfoods wordt niets toegevoegd, ze worden vaak rauw gepresenteerd en komen uit de biologische landbouw.
Ook vallen bepaalde superfoods op door de relevante hoeveelheid voedingsstoffen of plantaardige chemische verbindingen (fytochemicaliën) die gunstige effecten hebben. Bij superfoodszijn de volgende voedingsstoffen het meest prominent zijn:
Omega-3 vetzuren: Noodzakelijk voor de gezondheid van cellen in het algemeen en in het bijzonder die van het zenuwstelsel. Ze hebben ook een ontstekingsremmend effect en kunnen het ongemak van artritis verminderen. Chia en lijnzaad zijn de beste exponenten.
Mineralen: Het aandeel mineralen is meestal overvloedig in superfoods. Calcium, dat nodig is voor de gezondheid van de botten, is bijvoorbeeld te vinden in sesamzaad; magnesium, nodig om de spier- en zenuwstelselfunctie, bloedsuikerspiegel en bloeddruk te reguleren, in zonnebloempitten.
Antioxidanten en ontstekingsremmers: Sommige voedingsmiddelen bevatten overvloedige polyfenolen, flavonoïden en pigmenten met antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Deze stoffen zijn gunstig voor het cardiovasculaire systeem en sommige verminderen de schadelijke effecten van vrije radicalen op weefsels of hebben ontgiftende eigenschappen. Kurkuma, bosbessen en gouden bes zijn de meest prominente.
Aminozuren: Er zijn verschillende aminozuren die samen eiwitten vormen, maar in principe zijn er twee soorten: de niet-essentiële (alanine, arginine, asparaginezuur, asparagine, cysteïne, glutaminezuur, glutamine, glycine, proline, serine en tyrosine), die kan door het lichaam worden gesynthetiseerd; en de essentiële, die niet kunnen worden gesynthetiseerd en door de dagelijkse voeding moeten worden verstrekt. In die zin onderscheiden quinoa en spirulina zich door hun grote bijdrage van eiwitten en een grote keten van essentiële aminozuren voor het lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Latijns Amerikaanse Producten